Voor deze salade 4 sinaasappelen goed schoonboenen onder stromend water. Van 2 sinaasappels het oranje van de schil raspen en het vruchtvlees uitpersen. De andere sinaasappels schoonmaken en in stukjes snijden. De rasp en 250 gr Surinaamse rijst gaarkoken in 1½ dl van het sap plus 3 dl kippenbouillon (blokje) en een scheutje sherry. De rijst laten afkoelen. Een dressing roeren van 3 eetlepels olijfolie,2 eetlepels sherry-azijn, 1 in dunne ringen gesneden rode ui, 1 eetlepel fijngesneden verse koriander of peterselie, zout en peper. De dressing met 3 eetlepels rozijnen en de sinaasappelstukjes door de koude rijst scheppen.
Lekker met gebraden kip en groene asperges.
Variatie: de rozijnen vervangen door 3 eetlepels in plakjes gesneden zwarte olijven zonder pit.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |